Quiche met feta, spinazie en tomaat: makkelijk om te maken, ideaal om voor te bereiden, gezond, snel klaar en ook nog eens ontzettend lekker. Aanrader!
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de quichevorm in en verdeel het quichedeeg over de bodem. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm in de oven voor 15 minuten om de bodem even voor te bakken* (tip voor blind bakken van de bodem).
Snipper de sjalotten en snijd knoflook fijn. Doe een beetje olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalotten en de knoflook tot deze glazig zijn.
Voeg daarna handje voor handje de verse spinazie toe tot je alles in de pan hebt en de spinazie gaar en geslonken is. Breng vervolgens de spinazie op smaak met de komijn, peper en zout.
Doe de spinazie daarna in een vergiet en laat het uitlekken.
Terwijl de quiche in de oven staat gaan we vulling maken. Neem een ruime kom en doe hierin 2 eieren en de kookroom. Mix dit goed door elkaar met een garde of een vork.
Neem de quichevorm en verdeel de spinazie over de bodem. Halveer de cherrytomaten en breek de feta in blokjes en verdeel dit ook over de bodem. Giet hierover het eimengsel en strooi de geraspte kaas erover.
Doe de quiche nu in de oven voor ongeveer 40-45 minuten tot het eimengsel gestold is en de quiche goudgeel van kleur is. Eet smakelijk!
Video
handig om te weten:
* Tip: gebruik eventueel keramische bakbonen om de vorm van de quiche tijdens het blind bakken (beter) te behouden.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.