Ga terug
+ servings
Indiase curry met paneer

Indiase curry met paneer

Makkelijke vegetarische curry met paneer
4 van 20 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 225 gram paneer
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (a 70 gram)
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper, zout, extra garam masala
Voor erbij: naanbrood, witte rijst, salade en/ of sperziebonen

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Dep de paneer even kort droog en snij in blokjes.
    • Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de blokjes rondom even aan tot ze iets verkleurd zijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
    • Leg de blokjes paneer op een keukenpapiertje na het bakken.
    • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
    • Doe opnieuw (indien nodig) een beetje olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook even kort aan.
    • Voeg dan de droge kruiden toe en bak deze even kort mee.
    • Doe de tomatenpuree erbij en bak ook dit even kort mee.
    • Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng dit samen met de kokosmelk even aan de kook.
    • Breng de curry op smaak met peper, zout en eventueel extra garam masala.
    • Voeg tot slot de paneer toe en verwarm kort in de saus. Serveer met rijst/ naan/ salade of groene groenten zoals sperziebonen bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 32g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 15g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.