Ga terug
+ servings
Chocolademousse met Griekse yoghurt (3 (!) ingrediënten)

Chocolademousse met Griekse yoghurt

Makkelijk recept voor een heerlijke chocolademousse met Griekse yoghurt (3 (!) ingrediënten)
4.24 van 25 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 100 ml melk
  • optioneel: mespuntje Buijsman

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de melk tot het kookt.
  • Doe de chocolade in een kom en giet hierover de hete melk. Laat even staan tot de chocolade is gesmolten en roer het geheel door.
  • Schep dan 250 gram Griekse yoghurt erdoor (de overige 100 gram Griekse yoghurt gebruik je straks ter decoratie) samen met het mespuntje Buijsman (optioneel).
  • Verdeel de chocolademousse over de glaasjes en laat even (minimaal 1 uur) opstijven in de koelkast.
  • Decoreer voor je het gaat serveren met een toefje Griekse yoghurt en garneer naar wens met hagelslag of chocoladesnippers. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: je kunt dit toetje 1 tot 2 dagen van te voren maken en (afgedekt) bewaren in de koelkast.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 266kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 12g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.