Ga terug
+ servings
Pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes

Pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes

Luchtige pitabroodjes gevuld met kruidige gehaktballetjes en saus
4.50 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 gevulde pitabroodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gehakt
  • 75 gram rucola
  • 6 pitabroodjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • eetlepel maizena
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel piment
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel zwarte peper
  • olijfolie, knoflooksaus naar smaak

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de volgende ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 1 ui, 1 ei, 1½ eetlepel maizena, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel geraspte gember, 1 theelepel zout,  ½ theelepel piment, ½ theelepel kaneel, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijn en een ½ theelepel zwarte peper. Doe de keukenmachine aan en mix dit tot een egaal en goed gemixt mengsel.
  • Draai kleine bolletjes, ter grote van een walnoot, van het gehakt.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes gaar.
  • Pak een pitabroodje en doe hierin wat rucola, enkele gehaktballetjes en verdeel er (naar smaak) nog wat knoflooksaus over. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 341kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 22g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.