Ga terug
+ servings
Hete tosti met gehakt (vlamtosti)

Hete tosti met gehakt

Hete tosti met gehakt ook wel vlam tosti of pittige tosti genoemd. Zo lekker en écht makkelijk om zelf te maken.
4.29 van 7 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 tosti's

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 150 gram half om half of lamsgehakt
  • theelepel sambal oelek
  • 1 tomaat
  • 1 flinke panini (of broodjes)
  • 2 plakjes jong belegen kaas
  • olie, peper, zout, paprikapoeder

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje (olijf)olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook even kort aan.
  • Voeg dan de geraspte gember toe en bak deze kort mee. Daarna het gehakt toevoegen, de sambal met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
  • Snijd ondertussen de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snijd de schil in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Zodra het gehakt gaar is zet je het vuur uit.
  • Snijd het brood (indien nodig) door de midden.
  • Snijd het plakje kaas in tweeën en leg de helft op het brood, daarop doe je het gehakt en daarop de andere helft van de kaas.
  • Bak de tosti in een tosti ijzer of contact grill voor een minuut of 4-5. Serveer eventueel met een beetje ketchup. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 335kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 22g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.