Ga terug
–+ servings
kaasfondue

Kaasfondue

Het recept voor de lekkerste kaasfondue
4.63 van 27 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram jong belegen kaas (geraspt)
  • 200 gram harde kruidenkaas* (geraspt)
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 1 teen knoflook
  • zwarte peper
Extra: lekkere dippers of bijgerechten voor bij de kaasfondue

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Ik heb een elektrische fonduepan welke ik eerst heet verwarm. Afhankelijk van je fonduepan kun je hem ook eerst even op het fornuis zetten of de fondue in een (steel)pannetje op het fornuis maken en daarna overgieten. Deze laatste optie is het makkelijkste en hierbij kan het minst mis gaan. Dit kun je dus ook doen als je een elektrische fonduepan hebt.
    • Wrijf voor je begint de fonduepan in met een teentje knoflook (let op: doe dit niet als er al knoflook in je kaas zit).
    • Verhit vervolgens de roomboter in de pan tot deze gesmolten is.
    • Doe de bloem erbij en bak deze kort mee.
    • Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en roer dit goed door met een garde om klontjes te voorkomen. Je maakt dus een roux.
    • Als je een mooie gebonden saus hebt voeg je beetje bij beetje de kaas toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Je wilt een beetje een lekkere, dikkige "kaassaus" hebben qua structuur. Desgewenst kunt je nog wat water toevoegen als het te dik wordt.
    • Breng op smaak met zwarte peper, serveer met lekkere dippers en eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Ik gebruikte een harde kruidenkaas met knoflook, zongedroogde tomaat en olijven

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.