Ga terug
+ servings
Vegan bao buns

Vegan bao buns met pulled jackfruit

Luchtige bao buns met gemarineerde pulled jackfruit, makkelijk recept.
4.10 van 10 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 bao buns

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 blik jackfruit (550 gram)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel 5-spicepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 6 bao buns (steamed buns) (verkrijgbaar bij de toko )
  • olie
  • sesamzaadjes, extra hoisinsaus, sriracha

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de jackfruit uitlekken en trek het vruchtvlees alvast een beetje uit elkaar met je vingers.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Als de ui glazig begint te worden voeg je de 5-spice poeder en de gemberpoeder toe, bak dit even kort mee.
  • Voeg dan de jackfruit toe samen met de sojasaus, hoisinsaus, azijn en sesamolie.
  • Breng dit alles aan de kook zodat het jackfruit de smaken goed kan opnemen.
  • Stoom de bao buns zoals aangegeven op de verpakking in een stoommandje of in de magnetron.
  • Verdeel de pulled jackfruitvulling over de broodjes en verdeel er naar smaak sesamzaadjes, extra hoisinsaus en/of sriracha over. Eet smakelijk!

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.