Vegan noedelsoep
Vegan noedelsoep met gebakken tofu. Heerlijk een goed gevulde noedelsoep op zijn tijd. Het liefst maak ik hem lekker veel groenten.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 liter water 2-3 eetlepels misopasta 150 gram tofu 2 stuks Shanghai-paksoi 200 gram aspergebroccoli 150 gram rijstnoedels sojasaus, olie en rode peper
Doe de misopasta samen met het water in een steelpan en breng dit aan de kook.
Snij de tofu in plakken.
Blancheer de paksoi en broccoli even kort beetgaar in de misobouillon, haal de groenten uit de bouillon en hou ze daarna apart.
Kook vervolgens de rijstnoedels gaar in de bouillon.
Bak de plakken tofu ondertussen om en om gaar in een pannetje met een beetje olie en sojasaus.
Verdeel de misosoep met noedels over 4 kommen.
Verdeel de groenten en de gebakken tofu over de misosoep. Verdeel er naar smaak wat fijngesneden rode peper en extra sojasaus over. Eet smakelijk!
Calorieën: 190 kcal | Koolhydraten: 36 g | Eiwitten: 6 g | Vetten: 2 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.