Ga terug
+ servings
Vegan noedelsoep

Vegan noedelsoep

Vegan noedelsoep met gebakken tofu. Heerlijk een goed gevulde noedelsoep op zijn tijd. Het liefst maak ik hem lekker veel groenten.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 liter water
  • 2-3 eetlepels misopasta
  • 150 gram tofu
  • 2 stuks Shanghai-paksoi
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 150 gram rijstnoedels
  • sojasaus, olie en rode peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de misopasta samen met het water in een steelpan en breng dit aan de kook.
  • Snij de tofu in plakken.
  • Blancheer de paksoi en broccoli even kort beetgaar in de misobouillon, haal de groenten uit de bouillon en hou ze daarna apart.
  • Kook vervolgens de rijstnoedels gaar in de bouillon.
  • Bak de plakken tofu ondertussen om en om gaar in een pannetje met een beetje olie en sojasaus.
  • Verdeel de misosoep met noedels over 4 kommen.
  • Verdeel de groenten en de gebakken tofu over de misosoep. Verdeel er naar smaak wat fijngesneden rode peper en extra sojasaus over. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 6g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.