Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Bak de zoete aardappelfrietjes krokant in ca. 20-25 minuten in de oven (of sneller: gebruik te frituur).
Snipper 1 rode ui en snij de tenen knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de fijngesnipperde rode ui en de teentjes knoflook even aan.
Voeg de kipfilet in blokjes toe en kruid naar smaak met shoarmakruiden en eventueel extra peper en zout.
Terwijl je de kip aan het bakken bent en de zoete aardappelfrietjes in de oven zitten snij je alvast de groenten: snij de andere rode ui in ringen, de komkommer in halve plakjes en de cherrytomaten halveer je.
Verdeel de zoete aardappel na het bakken over een ruime ovenschaal, strooi er naar smaak wat zout over, doe hierop de kip en verdeel de geraspte kaas erover. Gratineer de kaas nog enkele minuten in de oven tot deze gesmolten is.
Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de groenten en sla erover met de knoflooksaus naar smaak. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.