Ga terug
+ servings
Ovenschotel rode kool met draadjesvlees

Ovenschotel rode kool en stoofvlees

Heerlijke ovenschotel met aardappelpuree, rode kool en stoofvlees.
4.36 van 31 stemmen
Voorbereiding: 1 uur
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 recept draadjesvlees
  • 500 gram rode kool met appel (voorgegaard uit pot of zelfgemaakt)
  • 750 gram aardappels (iets kruimig)
  • 50 gram crème fraîche
  • scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak de draadjesvlees zoals omschreven in het recept en de rode kool (eventueel ook) klaar en gaar.
  • Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze af en stamp ze tot een gladde puree met de crème fraîche, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de ovenschaal licht in en verdeel de draadjesvlees over de bodem.
  • Doe hierop de rode kool en verdeel tot slot de aardappelpuree over de ovenschotel. Strooi er naar wens wat peterselie over.
  • Zet de ovenschotel nu in de oven voor 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 730kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwitten: 34g | Vetten: 38g | Verzadigd vet: 16g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.