Ga terug
+ servings
Verjaardagstaart

Verjaardagstaart

Het recept om zelf een heerlijke verjaardagstaart te maken met laagjes en sprinkles.
4.40 van 48 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 12 punten

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 675 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 500 gram poedersuiker
  • 350 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 250 ml karnemelk
  • 100 gram sprinkles + extra (taartdecoratie)
  • 4 eieren (middel)
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Mix 225 gram roomboter met 300 gram suiker tot het wittig en luchtig is.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag.
  • Meng 350 gram bloem met 1 eetlepel bakpoeder en een snuf zout.
  • Meng om en om het bloemmengsel en de karnemelk door het suiker en ei mengsel tot alles is opgenomen en je een glad beslag hebt.
  • Meng tot slot de sprinkles door het beslag* en verdeel het beslag in tweeën.
  • Giet de helft van het beslag in een ingevette springvorm en de andere helft in een andere ingevette springvorm of bak het om de beurt af.
  • Zet de springvorm(en) in de oven en bak de cake in circa 25-30 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.
  • Laat de cakes daarna volledig afkoelen.
  • Als de cakes volledig afgekoeld zijn gaan we de botercrème maken.
  • Voor de botercrème meng klop je eerst 450 gram roomboter in circa 15 minuten bijna wit en heel luchtig.
  • Klop volgens per stuk de volgende ingrediënten erdoor: poedersuiker, vanille extract, snuf zout, 2 eetlepels slagroom. Tot je een lekkere, luchtige botercrème hebt.
  • Leg een van de cakes met de bolle (bak)kant naar boven op een bord (of waar je de taart dan ook uiteindelijk op wilt zetten).
  • Verdeel een deel van de botercrème bovenop de cake en leg daar de andere cake bovenop met de onderkant naar boven (zo krijg je een mooie rechte bovenkant van je taart).
  • Verdeel vervolgens de rest van de botercrème over de taart en strijk glad.
  • Decoreer de taart naar wens met extra sprinkles en eet smakelijk!

handig om te weten:

* Als je 1 springvorm gebruikt en de twee lagen cake dus na elkaar gaat afbakken verdeel dan het beslag eerst in twee delen, voeg de helft van de sprinkles toe aan het deel van het beslag wat je als eerste gaat afbakken en de andere helft van de sprinkles pas bij het andere beslag vlak voor je dat in de oven doet. Dit om te voorkomen dat de kleuren teveel uitlopen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 797kcal | Koolhydraten: 90g | Eiwitten: 6g | Vetten: 47g | Verzadigd vet: 29g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.