Ga terug
+ servings
Een foto van een bord spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Makkelijk recept voor de lekkerste spaghetti carbonara, binnen 20 minuten klaar.
4.28 van 18 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram spaghetti
  • 4 eidooiers (middel)
  • 1 ei (middel)
  • 150 gram pancetta (in reepjes gesneden)
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 eetlepels peterselie (vers - fijngesneden)
  • olijfolie, zwarte peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en kook hierin de pasta 'al dente' (beetgaar). Voor je de pasta laat uitlekken bewaar je 1 kopje kookvocht.
  • Tijdens het koken van de pasta doe je de eieren in een kom en mix je ze met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Zet tegelijkertijd een ruime koekenpan op het vuur (straks doe je de pasta erbij dus de pan moet ruim zijn) en pak je de bacon of pancetta tot deze bruin en licht krokant is.
  • Voeg daarna de fijngesneden ui en de knoflook toe en bak dit even kort mee. Zet het vuur laag.
  • Nu moet je 'snel' zijn (je wil immers geen roerei met pasta ;)). Doe de uitgelekte pasta in de koekenpan.
  • Doe hier beetje bij beetje het eimengsel bij en schep het (met bij voorkeur een tang) snel door elkaar.
  • Voeg tot slot nog een beetje kookvocht toe en schep de pasta om tot je een mooie romige pasta hebt.
  • Breng op smaak met zwarte peper en de fijngesneden peterselie. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 845kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwitten: 48g | Vetten: 40g | Verzadigd vet: 20g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.