Ga terug
+ servings
Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Heerlijke quiche met knapperig filodeeg en een vulling van spinazie, ricotta en spekjes
4.25 van 8 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram spinazie (vers)
  • 125 gram ricotta
  • 75 gram spekjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 5 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 2 eieren (middel)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie, witte peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de quichevorm in met olijfolie en vet ook de vellen filodeeg in met olijfolie. Verdeel daarna de vellen filodeeg over de bodem van de quiche.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat ze daarna uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Snipper het uitje en de teentjes knoflook en doe een beetje olijfolie in de koekenpan en fruit ze vervolgens aan tot ze glazig zijn. Voeg dan handje voor handje de spinazie toe tot deze volledig geslonken is en breng op smaak met witte peper. Laat de spinazie daarna uitlekken in een vergiet zodat het teveel aan vocht eruit gaat en je quiche straks niet te vochtig wordt door de spinazie. 
  • Terwijl je de spinazie aan het bakken bent mix je de eieren, ricotta en Parmezaanse kaas in een kom goed door elkaar.
  • Verdeel de spekjes en de spinazie over de bodem van de quiche en schenk hierover het ei en ricotta mengsel. Zet de quiche nu in de oven en zet de temperatuur lager op 175 graden. Bak de quiche goudbruin af in ongeveer 25 á 30 minuten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 557kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 30g | Vetten: 33g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.