Ga terug
+ servings
Abrikozencake

Abrikozencake

Heerlijke abrikozencake met geitenmelk en olijfolie. Een bijzondere, maar waanzinnig lekkere smaakcombinatie.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 8 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 ml geitenmelk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml olijfolie
  • 175 gram suiker
  • 3 abrikozen
  • 2 eieren (middel)
  • 1 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • ½ theelepel baking soda
  • snuf zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Spoel de citroen af onder de kraan en rasp de hele citroen
  • Meng de geitenmelk, olijfolie, eieren, suiker, citroenrasp, vanillesuiker, baking soda en een snuf zout goed door elkaar.
  • Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix met een garde tot je een glad beslag hebt.
  • Vet de bakvorm in met een beetje olijfolie of boter en giet hierin het beslag.
  • Het beslag is vrij dun dus we zetten het eerst voor 15 minuten in de oven zodat het iets steviger is en we de abrikozen erop kunnen leggen.
    Dan blijf je de abrikozen namelijk mooi zien als de cake klaar is.
  • Terwijl de cake in de oven staat snijd je de abrikozen in dunne partjes en deze leg je dus op de cake nadat hij ca. 15 minuten in de oven heeft gezeten.
    Werk bij een ronde vorm van buiten naar binnen en in een rondje. Bij een rechthoekige vorm kun je de partjes verdelen of in een rechte lijn plaatsen. Net wat je mooi vindt ;) .
  • Verdeel er tot slot het amandelschaafsel over en zet de cake terug in de oven voor ca.  20 minuten. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken.
    Komt deze er schoon uit dan is je cake gaar, zo niet verleng je de bereidingstijd met 10 minuten en herhaal je dit.
  • Laat de cake even afkoelen voor je hem gaat aansnijden en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 331kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 6g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.