Snijd de kipfilet in blokjes en marineer het met alle ingrediënten voor de marinade, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak.
Meng dit goed door elkaar, dek de kom af en zet deze voor minimaal 2 uur of een nacht in de koelkast.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Bak de pitabroodjes af zoals aangegeven op de verpakking of maak zelf pitabroodjes.
Bak de gemarineerde kip in een koekenpan met een beetje olijfolie tot deze gaar is op middelhoog vuur.
Was de cherrytomaten even af onder de kraan en snijd ze in partjes. Doe ze daarna in een kommetje.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en voeg toe aan de cherrytomaten.
De feta snijd je in kleine blokjes en voeg je ook toe aan het kommetje met de cherrytomaten en rode ui.
Breng dit op smaak met een beetje olijfolie, peper, zout en hussel even kort door elkaar.
Spoel de komkommer af onder de kraan, snijd in de lengte door de midden, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.
Nu is het tijd om de kom samen te stellen:Verdeel de rijst over 2 ruime kommen of diepe borden.Schep de tomaten-feta-rode-ui salade erbij.Snijd de pitabroodjes in kleine puntjes en leg deze naast de salade.Verdeel de kip en de komkommer over de kommen/ diepe borden en serveer met een flinke eetlepel tzatziki in het midden. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.