Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Rol de bladerdeeg uit en leg het op een velletje bakpapier. Vouw de randen iets terug zodat je een beetje een opstaande rand krijgt.
Verhit een beetje boter in een koekenpan, fruit de knoflook tot het lekker begint te ruiken.
Voeg de champignon in plakjes toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.
Verdeel ondertussen de crème fraîche over het bladerdeeg en strooi de geraspte kaas erover.
Verdeel de gebakken champignons er nu over.
Verdeel kleine hoopjes van de truffel tapenade over de plaattaart, strooi de Parmezaanse kaas erover en naar smaak nog wat peper.
Kluts het eitje en bestrijk hiermee de randen van de plaattaart.
Bak de plaattaart in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Strooi er vlak voor serveren nog wat fijngesneden peterselie over ter decoratie (optioneel). Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.