Klop de roomboter met de suiker in ongeveer 5 minuten luchtig.
Voeg het eitje toe samen met het vanille extract en de citroenrasp.
Meng daarna de bloem, bakpoeder en een snuf zout erdoor en vorm er een mooie bol deeg van.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het vervolgens 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Pureer de jam glad en druk het door een zeef. Je wilt geen stukjes in de jam hebben.
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap.
Druk er met de ronde uitsteekvorm ronde koekjes uit. Bij de helft druk je er met de hartjes uitsteekvorm ook een hartje uit.
Rol overgebleven deeg opnieuw uit en steek hier opnieuw vormpjes uit tot het deeg op is.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de ronde koekjes (waar niet het hartje uit is).
Verdeel hier een dun laagje jam overheen en leg het rondje koekje waar je het hartje uitgedrukt hebt hierop. Druk aan en vul het hartje naar wens nog beetje een beetje extra jam.
Bak de jamkoekjes (eventueel in porties) in ca. 12-14 minuten heel licht goudbruin af in de oven.
Laat ze afkoelen en bestrooi naar wens met poedersuiker (als je het hartje van jam zelf niet wilt bestrooien bak je een of twee hartjes die je hebt uitgestoken mee en bedek je daarmee de jam). Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.