Ga terug
+ servings
Aziatische gehaktballetjes

Aziatische gehaktballetjes met zoete dipsaus

Heerlijke Aziatische kipgehaktballetjes voor bij de borrel met een zoete dipsaus.
4 van 29 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de Aziatische kipgehaktballetjes:
  • 300 gram kipgehakt
  • 25 gram panko
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • srirache en peper naar smaak
Voor de zoete dipsaus:
  • 25 ml sojasaus
  • 1 eetlepel (licht)bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • ½ theelepel witte peper
  • ½ theelepel gember (vers - geraspt)
  • ½ theelepel rijstazijn

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes in een ruime kom, meng door elkaar en voeg naar smaak peper en sriracha (of sambal) toe.
  • Rol er kleine gehaktballetjes van en zet de kipgehaktballetjes in de koelkast voor circa 20-30 minuten om op te stijven.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus samen met 75 ml water.
  • Doe de saus in de wokpan en kook in tot het zo dik is als siroop. Voeg eventueel een maizena papje van 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water toe om dit te versnellen. Als de saus dik genoeg is giet je het in een kommetje en spoel je de wok af.
  • Verhit een beetje olie in de wok en bak de kipgehaktballetjes goudbruin en gaar.
  • Schep ze uit de wok en verdeel ze op een leuk bord. Serveer de dipsaus erbij en besprenkel eventueel naar wens met sesamzaadjes ter decoratie.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 208kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 15g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.