Ga terug
+ servings

Pita Griekse kip

Makkelijk recept voor pita met Griekse kip (+kookvideo). Deze heerlijke, écht makkelijke en gezonde maaltijd zet je in 25 minuten op tafel.
4.64 van 25 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen (2 halve gevulde pita's per persoon)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de Grieks gemarineerde kip:
  • 350 gram kipfilet (in reepjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel azijn
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de kip in een ruime schaal met alle ingrediënten voor de marinade en meng dit goed door elkaar. Voeg hier 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak aan toe. Laat vervolgens even staan.*
  • Snij ondertussen de komkommer in dunne plakken en de rode ui in dunne ringen.
  • Bak de volkoren pita's af in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kip hierin gaar.
  • Snij de pita's (of knip ze met een schaar) door de helft en besmeer naar smaak met een beetje tzatziki.
  • Verdeel de sla in de pita samen met de komkommer, hierop de kip en tot slot de cherrytomaten en rode ui ringen. Serveer naar smaak met tzatziki. Eet smakelijk!

Video

handig om te weten:

* Je kunt de kip ook van tevoren marineren. Zet de kip dan afgedekt in de koelkast, het lekkerste is het om de kip 1 nacht van tevoren te marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 32g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.