Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Vet de quiche vorm in met olie of boter.
Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik er met een vork gaatjes in (deeg dat eventueel over de vorm hangt snijd je weg).Bak de vorm met het deeg een paar minuten (ca. 3-4 min.) voor in de oven.
Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen.
Verhit een beetje boter in een pan en stoof de prei langzaam gaar.
Verdeel de prei vervolgens over de bodem.
Verhit een beetje boter in dezelfde pan en bak de hamreepjes even kort op.
Verdeel de hamreepjes over de bodem.
Klop de eieren los met Betsie's geitenmelk, crème fraîche en peper en zout naar smaak.
Verdeel het eimengsel over de bodem.
Strooi de geraspte kaas over de ham en prei quiche en bak deze goudbruin in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.
Even iets laten afkoelen, snijd de quiche in punten en serveer er een lekkere salade bij. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.