Quiche ham en prei

Een heerlijke quiche ham en prei. Makkelijk om te maken, snel klaar en zo ontzetten lekker! Deze eet je tot de laatste kruimel helemaal op.
5 van 1 stem
Printen Pinterest
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 10 punten (voldoende voor 4 personen)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 gram prei (2-3 preien)
  • 200 gram hamreepjes
  • 100 ml Betsie's volle geitenmelk
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • 4 eieren (middel)
  • boter, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de quiche vorm in met olie of boter.
  • Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik er met een vork gaatjes in (deeg dat eventueel over de vorm hangt snijd je weg).
    Bak de vorm met het deeg een paar minuten (ca. 3-4 min.) voor in de oven.
  • Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen.
  • Verhit een beetje boter in een pan en stoof de prei langzaam gaar.
  • Verdeel de prei vervolgens over de bodem.
  • Verhit een beetje boter in dezelfde pan en bak de hamreepjes even kort op.
  • Verdeel de hamreepjes over de bodem.
  • Klop de eieren los met Betsie's geitenmelk, crème fraîche en peper en zout naar smaak.
  • Verdeel het eimengsel over de bodem.
  • Strooi de geraspte kaas over de ham en prei quiche en bak deze goudbruin in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.
  • Even iets laten afkoelen, snijd de quiche in punten en serveer er een lekkere salade bij. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 213kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 8g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 6g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.