Ga terug
+ servings
Balsamico Siroop

Balsamico siroop

Het recept om zelf de lekkerste balsamico siroop maken
4.09 van 72 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 kannetje balsamico siroop

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 ml balsamico azijn
  • 50 gram suiker

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de azijn en de suiker in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook.
  • Als het mengsel kookt zet je het vuur zachter en kook je de azijn en suiker rustig in voor ongeveer 15-20 minuten. Dit doe je tot de siroop de dikte heeft van limonade siroop. (Als het afkoelt wordt het namelijk nog iets dikker en je wilt het niet een te dikke siroop of stroop hebben).
  • Even laten afkoelen en gebruik de siroop voor op een salade of als smaakmaker bij op een goed belegd broodje. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 282kcal | Koolhydraten: 67g | Eiwitten: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.