Ga terug
+ servings
Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Zelfgemaakte aardbeien kwarktaart zonder pakje of zakje. Makkelijk recept.
4.38 van 90 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 gram aardbeien (verse)
  • 300 gram halfvolle kwark
  • 175 ml slagroom
  • 100 gram bastognekoeken
  • 100 gram suiker
  • 40 gram roomboter (ongezouten)
  • 7 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Vet de springvorm in en/of bekleed deze met bakpapier.
    Vergeet niet de zijkanten of gebruik hiervoor eventueel acetaatfolie. Dan krijg je, je kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
  • Verkruimel de bastognekoeken (evt. in een keukenmachine).
  • Smelt de roomboter en schep dit door de verkruimelde bastognekoeken.
  • Verdeel dit over de bodem en druk goed aan.
  • Wel de blaadjes gelatine in koud water.
  • Doe de aardbeien, citroensap, suiker en het vanille extract in een steelpannetje.
  • Verwarm dit, pureer met de staafmixer en verwarm tot de suiker opgelost is.
  • Haal daarna de pan van het vuur en laat het geheel iets laten afkoelen.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door het aardbeien/ suiker mengsel.
  • Laat dit daarna ongeveer een half uur afkoelen.
  • Klop ondertussen de slagroom goed stijf.
  • Meng de aardbeienpuree door de kwark in een grote kom, schep de slagroom er vervolgens luchtig en voorzichtig door samen met een zakje vanillesuiker.
  • Stort dit mengsel op de bodem van Bastogne en zet het geheel minimaal 3-4 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer met toefjes slagroom of verse aardbeien en snijd de taart in puntjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 270kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 5g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.