Vet de springvorm in en/of bekleed deze met bakpapier. Vergeet niet de zijkanten of gebruik hiervoor eventueel acetaatfolie. Dan krijg je, je kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
Verkruimel de bastognekoeken (evt. in een keukenmachine).
Smelt de roomboter en schep dit door de verkruimelde bastognekoeken.
Verdeel dit over de bodem en druk goed aan.
Wel de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de aardbeien, citroensap, suiker en het vanille extract in een steelpannetje.
Verwarm dit, pureer met de staafmixer en verwarm tot de suiker opgelost is.
Haal daarna de pan van het vuur en laat het geheel iets laten afkoelen.
Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door het aardbeien/ suiker mengsel.
Laat dit daarna ongeveer een half uur afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom goed stijf.
Meng de aardbeienpuree door de kwark in een grote kom, schep de slagroom er vervolgens luchtig en voorzichtig door samen met een zakje vanillesuiker.
Stort dit mengsel op de bodem van Bastogne en zet het geheel minimaal 3-4 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven.
Garneer met toefjes slagroom of verse aardbeien en snijd de taart in puntjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.