Plakjes komkommer en eventueel wat fijngesneden rode peper om erbij te serveren.
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snipper twee rode uitjes en snijd 3 knoflookteentjes fijn.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de uitjes en knoflook aan tot deze glazig en zacht zijn.
Voeg dan 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 4 theelepels sambal oelek en 1 theelepel geraspte gember toe. Bak dit op laag vuur een paar minuutjes mee, af en toe even doorroeren zodat er een lekker sausje ontstaat.
Proef de saus of deze naar smaak is en voeg eventueel naar smaak wat extra sambal toe. Als je niet zeker weet of 4 theelepels sambal misschien te heet voor je is kun je er ook eerst 2 in doen en de saus op dit moment nog aanpassen naar smaak.
Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze gaar. Af en toe even omscheppen.
Voeg tot slot 100 ml water toe en roer dit er doorheen.
Voeg daarna 1 eetlepel maizena toe zodat het sausje iets indikt.
Daarna nog 1 eetlepel chilisaus erbij en naar smaak wat zwarte peper en zout.
Snijd de broodjes open en beleg ze met een paar plakjes komkommer en een paar eetlepels hete kip.
Garneer eventueel met een paar ringetjes rode peper voor wat extra pit. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Of serveer de hete kip op pistolets. Dan kun je er met dit recept ongeveer 5 tot 6 vullen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.