Doe de rozijnen in een kommetje met warm water en laat ze even wellen.
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Kluts de 2 eieren in een kommetje.
Meng de bloem, roomboter, basterdsuiker, het vanille extract, een flinke snuf zout en ongeveer 1½ ei (de rest van het ei gebruik je voor het bestrijken van de appeltaart) door elkaar tot een mooi compact deeg (de andere helft van het eitje houd je even apart zodat je deze later over de appeltaart kunt smeren).
Bekleed een springvorm met bakpapier en vet deze in.
Neem nu ongeveer ¾ van het deeg en bedek hiermee de bodem en de zijkanten van de springvorm. Je kunt dit doen door eerst het deeg uit te rollen en het daarna over de springvorm te verdelen of de makkelijke manier: eerst het deeg over de bodem verdelen en daarna met je vinger verdelen over de zijkanten. Zorg dat de springvorm goed bedekt is met een mooie laag deeg.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom en verdeel er wat citroensap over. Giet de rozijnen af en meng deze samen met de kristalsuiker en de kaneel door de appels.
Vul je taartbodem met het appelmengsel.
Gebruik nu het laatste deel van je deeg om hier (lange) sliertjes mee te maken en deze ruitsgewijs over je appeltaart te leggen. Even aandrukken bij de randen.
Je kunt eventueel ook nog een vlecht maken op over de rand zoals ik heb gedaan. Het is even een werkje maar dan heb je ook wat ;) . Hiervoor vlecht je 3 dunne sliertjes over de rand van de appeltaart.
Smeer met een kwastje de rest van het ei over de bovenkant van de taart. Zet de taart voor ongeveer 1 uur in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.