Snelle preischotel

Makkelijk recept voor een snelle ovenschotel met prei, gehakt, aardappel en kerrie.
3.95 van 18 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 gram aardappels (iets kruimig)
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas
  • 100 ml kookroom
  • 50 ml melk (+ een scheutje)
  • 2 prei
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels peterselie (vers - fijngesneden)
  • eetlepel kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • olie, cayennepeper, nootmuskaat, peper, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Zet een pannetje water op het vuur met een snuf zout, doe hierin de aardappels. Kook de aardappels tot ze gaar zijn en giet ze af.
  • Ondertussen snijd je de prei in dunne ringen, snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn.
  • Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan.
  • Doe dan het gehakt erbij en rul deze bruin. Kruid het gehakt tijdens het rullen met 2 theelepels paprikapoeder, een snufje cayennepeper en naar smaak zwarte peper & zout.
  • Als het gehakt bijna gaar is voeg je de prei toe. Bak op laag vuur rustig mee en breng op smaak met 1½ eetlepel kerriepoeder
  • Maak het roommengsel ondertussen ook klaar en hiervoor meng je de kookroom, crème fraîche, 1 uitgeperst (of fijngesneden) knoflookteentje, het eitje, de peterselie, melk en naar smaak zwarte peper & zout goed door elkaar.
  • Als de aardappels klaar zijn stamp je hiervan een puree door er een scheutje melk, wat (vers geraspte) nootmuskaat en zwarte peper en zout aan toe te voegen.
  • Neem een ruime ovenschaal en verdeel de aardappelpuree over de bodem. Hierop doe je de prei en gehakt en giet hierover het roommengsel. Strooi de geraspte kaas erover en zet het geheel ongeveer 20-25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 821kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwitten: 41g | Vetten: 48g | Verzadigd vet: 28g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.