Gevulde champignons met kruidenroomkaas
Makkelijk recept voor heerlijke, gevulde champignons met kruidenroomkaas en kaas.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
8 grote kastanjechampignons 1 rode ui (klein) 2 eetlepels kruidenroomkaas 2 eetlepels geraspte kaas boter, peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje.
Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.
Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is.
Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht zijn voeg je 2 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit.
Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas.
Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 8 á 10 minuten gaar.
Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!
Calorieën: 40 kcal | Koolhydraten: 2 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 3 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.