Ga terug
+ servings
Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas

Gevulde champignons met kruidenroomkaas

Makkelijk recept voor heerlijke, gevulde champignons met kruidenroomkaas en kaas.
4.25 van 141 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 8 grote kastanjechampignons
  • 1 rode ui (klein)
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • boter, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
  • Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje.
  • Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.
  • Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is.
  • Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht zijn voeg je 2 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit.
  • Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas.
  • Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 8 á 10 minuten gaar.
  • Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 40kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 2g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.