Doe een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui samen met één teentje fijngesneden knoflook.
Zodra de knoflook en ui glazig worden voeg je de risotto toe. Schep de risotto goed om en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.
Risotto maken is niet moeilijk, maar neem de tijd ervoor. Beetje bij beetje voeg je de bouillon toe, elke keer als de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de rijst voeg je weer wat bouillon toe.
Als de risotto te droog is en je bouillon op is voeg je wat extra water toe. Voeg geen extra bouillon toe want deze maakt de risotto anders erg zout.
Terwijl de risotto op een middelhoog vuurtje lekker aan het pruttelen is (wel af en toe doorroeren en bouillon toevoegen indien nodig) gaan we de champignons klaar maken.
Borstel ze schoon en snijd ze in plakjes. In een andere koekenpan verhit je ruim roomboter en fruit je de laatste 3 teentjes knoflook even aan.
Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuutjes tot ze gaar zijn.
Als de risotto bijna klaar is, voeg je 4 eetlepels kookroom en 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer dit goed door de risotto en proef of deze klaar is (de risottokorrel moet romig en zacht zijn maar wel een lichte bite hebben).
Zet het vuur uit en voeg de champignons toe aan de risotto. Garneer de risotto op het bord met wat Parmezaanse kaas naar smaak en wat fijngesneden peterselie. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.