Ga terug
+ servings
Gezonde pancakes met banaan & havermout

Gezonde pancakes met banaan & havermout

Heerlijke zacht zoete gezonde pancakes op basis van havermout, ei en banaan.
4.23 van 76 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 6 pancakes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 75 gram havermout
  • 2 eieren (middel)
  • 1 banaan (rijp)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (flinke eetlepel)
  • theelepel bakpoeder
  • boter of olie om in te bakken, snuf zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de havermout in de keukenmachine en pulseer de havermout in ongeveer een halve minuut tot deze fijn is (dan heb je havermoutmeel).
  • Voeg dan 2 eieren en 1 banaan toe aan het havermoutmeel en pulseer het geheel met de keukenmachine weer tot je een glad, ietwat lobbig beslag hebt.
  • Meng er 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt door samen met het bakpoeder en een snuf zout.
    Dit meng je gewoon met een lepel door het beslag.
  • Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en schep hier ca. 2 eetlepels beslag in.
  • Maak er rondje pancakes van door even met de over het beslag te wrijven en bak de pancakes om en om goudbruin.
  • Serveer met vers fruit, yoghurt en/of eventueel wat honing. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 50kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 3g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.