Gezonde pancakes met banaan & havermout
Heerlijke zacht zoete gezonde pancakes op basis van havermout, ei en banaan.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
75 gram havermout 2 eieren (middel) 1 banaan (rijp) 1 eetlepel Griekse yoghurt (flinke eetlepel) 1½ theelepel bakpoeder boter of olie om in te bakken, snuf zout
Doe de havermout in de keukenmachine en pulseer de havermout in ongeveer een halve minuut tot deze fijn is (dan heb je havermoutmeel).
Voeg dan 2 eieren en 1 banaan toe aan het havermoutmeel en pulseer het geheel met de keukenmachine weer tot je een glad, ietwat lobbig beslag hebt.
Meng er 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt door samen met het bakpoeder en een snuf zout. Dit meng je gewoon met een lepel door het beslag.
Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en schep hier ca. 2 eetlepels beslag in.
Maak er rondje pancakes van door even met de over het beslag te wrijven en bak de pancakes om en om goudbruin.
Serveer met vers fruit, yoghurt en/of eventueel wat honing. Eet smakelijk!
Calorieën: 50 kcal | Koolhydraten: 6 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 2 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.