Ga terug
+ servings

Ei uit de oven met spinazie en tomaat

Makkelijk recept voor oeufs en cocotte: ei uit de oven
4 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 eieren (middel)
  • 2 flinke handjes spinazie (vers)
  • 4 cherrytomaatjes
  • 50 gram crème fraîche
  • olie of boter, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Neem een braadslee of (metalen) ovenschaal en vul deze met water zodat, als de ramequins erin staan, ze minimaal tot halverwege in het water staan.
    Deze zet je alvast in de oven terwijl hij aan het voorverwarmen is.
  • Vet de ramequins in met een beetje olie of boter.
  • Verhit een klein beetje olie of boter in een koekenpan en bak de spinazie even kort tot hij geslonken is.
  • Snijd de cherrytomaatjes in partjes.
  • Verdeel de crème fraîche over de schaaltjes samen met de spinazie, de eieren en de cherrytomaatjes.
  • Zet de schaaltjes in de braadslee of (metalen) ovenschaal in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten (tot het eiwit hard is en het eigeel nog zacht).
  • Strooi er naar smaak een beetje peper of zout over.
  • Serveer met dunne reepjes (geroosterd) brood (soldaatjes) of eet lekker zo met een lepeltje. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 143kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 7g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.