Go Back
+ servings

Bananenbrood (Gezonde Versie)

Makkelijk recept voor een lekker en bananenbrood.
4.24 van 17 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 10 plakken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 50 gram havermoutmeel
  • 5 dadels (pitloos)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren (middel)
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wel de dadels even in warm water zodat ze lekker zacht zijn en straks makkelijk mixen door het beslag van het bananenbrood.
  • Prak de bananen fijn met een vork. Zelf vind ik het -net als Marjolein- lekker om ze niet té fijn te prakken zodat je nog wat stukjes terug proeft in het bananenbrood. Prak ze dus zo fijn als je zelf lekker vindt.
  • Doe de geprakte bananen in een ruime kom met de dadels die je hebt fijngesneden en doe hierbij de eitjes. Even alles goed mixen met elkaar en dan de vanille extract, bakpoeder, een flinke snuf zout erbij en weer even flink omroeren. Je hebt voor dit recept geen mixer nodig je kunt alles met een vork of lepel gewoon goed door elkaar mengen. Tot slot voeg je beetje bij beetje de volkoren tarwemeel en het havermoutmeel erbij terwijl je constant alles goed door elkaar blijven mengen tot een egale massa.
  • Giet de massa in een met bakpapier beklede cakevorm en strooi hierover 2 eetlepels amandelschaafsel. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 55 minuten. Controleer of het bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken en als deze er schoon uitkomt dan is hij gaar. Even laten afkoelen en jouw bananenbrood is klaar. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Je kunt het bananenbrood ca. 2 tot maximaal 3 dagen gekoeld en afgedekt bewaren of je kunt het ook prima per plakje invriezen (even inwikkelen in huishoudfolie).

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 111kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 4g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.