Ga terug
+ servings
Bananenbrood (gezond)

Bananenbrood (Gezonde Versie)

Gezond bananenbrood recept. Met dit healthy recept zet je in een handomdraai een heerlijk, suikervrij bananenbrood op tafel.
4.37 van 174 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 10 plakken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 5 dadels (pitloos)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren (middel)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 50 gram havermoutmeel*
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Wel de dadels even in warm water zodat ze lekker zacht zijn en straks makkelijk mixen door het beslag van het bananenbrood.
  • Prak 2 bananen fijn met een vork.
  • Snij de dadels fijn en meng deze in een ruime kom door de geprakte bananen en de eieren.
  • Voeg dan de vanille-extract, bakpoeder en een flinke snuf zout toe. Meng dit erdoor en tot slot voeg je beetje bij beetje het volkoren tarwemeel en het havermoutmeel erbij terwijl je constant alles goed door elkaar blijft mengen tot een egale massa (dit kan gewoon met een vork of lepel in een ruime kom, je hebt geen keukenmachine nodig).
  • Vet de cakevorm in en schenk hierin het mengsel.
  • Strooi het amandelschaafsel eroverheen.
  • Snij de laatste banaan horizontaal door de midden en leg deze bovenop de cake.
  • Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 55 minuten.
  • Controleer daarna of het bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken en als deze er schoon uitkomt dan is hij gaar. Even laten afkoelen en jouw bananenbrood is klaar. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Je kunt het bananenbrood ca. 2 tot maximaal 3 dagen gekoeld en afgedekt bewaren of je kunt het ook prima per plakje invriezen (even inwikkelen in huishoudfolie).
*havermoutmeel maak je eenvoudig zelf door havermout fijn te malen in een blender of keukenmachine.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 111kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 4g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.