Ga terug
+ servings
Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Een klassieke combinatie in een salade: peer, blauwe kaas en pecannoten.
4.10 van 21 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de salade
  • 75 gram sla
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 peer
  • 1 handje pecannoten
  • citroensap
Voor de vinaigrette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel gembersiroop

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Was de peer. Snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Sprenkel een beetje citroensap over de peer om verkleuring tegen te gaan.
  • Verdeel de salade over een ruim bord en verdeel hierover de peer.
  • Snijd de gorgonzola in grove stukken en hak de pecannoten ook grof.
  • Verdeel dit vervolgens ook over de salade.
  • Maak de vinaigrette en verdeel dit naar smaak over de salade. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Voldoende voor 4 personen als bijgerecht

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 4g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.