Ga terug
+ servings
Chocolade macarons

Chocolade macarons

Heerlijke chocolade macarons zijn gevuld met chocoladeboter
4.50 van 14 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 20 macarons*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 175 gram chocoladeboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram poedersuiker
  • 80 gram amandelmeel
  • 50 gram fijne suiker
  • 10 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 2 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Klop het eiwit net niet helemaal stijf. Voeg het zout en de fijne suiker toe en klop de eiwitten dan helemaal stijf. 
  • Zeef de poedersuiker, cacaopoeder en de amandelmeel. Schep het daarna rustig en voorzichtig door het eiwit tot het beslag licht gaat glanzen.
  • Teken met een potlood kleine rondjes op het bakpapier zodat je straks makkelijk de macarons kunt spuiten. Gebruik eventueel een dop of klein borrelglaasje om de rondjes af te tekenen.
  • Leg het velletje bakpapier op een ovenplaat en vul een spuitzak met het beslag. Spuit de macarons op het bakpapier tot het beslag op is. Indien nodig kun je dit in twee delen doen.
  • Leg een handdoek neer en sla hier een paar keer met de bakplaat op (of laat de bakplaat voorzichtig vallen). Op deze manier gaan eventuele luchtbelletjes uit de macarons.
  • Laat de macarons nu 20 tot 30 minuten opstijven. Je moet met je vinger over de macaron kunnen gaan zonder dat het beslag aan je vingers plakt dan zijn ze klaar om te bakken.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden boven- en onderwarmte en bak daarna de macarons in ca. 20 minuten af. Laat ze daarna volledig afkoelen en haal ze van het bakpapier. Als de macarons nog plakken aan het bakpapier zijn ze nog niet gaar en moeten ze nog even de oven in. Je moet ze er namelijk makkelijk vanaf kunnen halen/ draaien. 
  • Zodra ze volledig zijn afgekoeld zoek je de macarons die het beste bij elkaar passen. Doe de chocoladeboter in een spuitzak en spuit een beetje op een van de macarons. Plak het andere kantje er voorzichtig op en herhaal tot alle macarons aan elkaar zitten met een laagje chocoladeboter. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* De hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt.
Je kunt de macarons ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 110kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 1g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.