Rasp de sjalot of snijd deze heel fijn met een keukenmachine. Snijd de knoflook en ui ook fijn.
Neem een ruime kom en doe hierin de volgende ingrediënten: 500 gram half om half gehakt, de geraspte sjalot, 1 ei, 2 theelepels mosterd, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, 40 gram Parmezaanse kaas, ½ theelepel piment, ¼ theelepel kaneel, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, peper en zout naar smaak.
Mix dit losjes en rol hier kleine balletjes van.
Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Ze hoeven niet door en door gaar te zijn maar wel een mooi bruin korstje te hebben (later bak je ze namelijk nogmaals en dan blijven ze lekker mals).
Haal de balletjes uit de pan en laat ze even afkoelen op een ruim bord.
Waarschijnlijk zit er nog genoeg vet in de pan (mocht het teveel zijn kun je altijd een beetje vet uit de pan scheppen) en fruit vervolgens het uitje en de andere 2 teentjes knoflook even aan.
Voeg dan de passata (gezeefde tomaten) toe samen met 250 ml water, een theelepel van elk: gedroogde basilicum, oregano, tijm en paprikapoeder. Peper en zout naar smaak.
Breng aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe.
Kook ondertussen de spaghetti en laat de gehaktballetjes rustig pruttelen in de saus.
Giet de spaghetti af als deze beetgaar is.
Verdeel de spaghetti over 4 borden en serveer hier de saus over. Garneer naar smaak met peterselie en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.