Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Schil de aardappels en de appels.
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd zowel de appels als de aardappels in kleine blokjes.
Kook de aardappels met de appels gaar in ruim water met een snuf zout.
Ondertussen bak je de spekjes uit in een ruime koekenpan en houd je de uitgebakken spekjes apart. Het vrijgekomen vet van de spekjes laat je in de pan zitten.
Snipper 1 ui en bak deze uit in het vet van de spekjes.
Zodra het uitje glazig begint te worden voeg je het gehakt toe en dit rul je bruin.
Kruid het gehakt ondertussen met peper, zout en 1½ theelepel kerriepoeder.
Wanneer de aardappels gaar zijn giet je deze af en stamp je ze fijn met de appels uiteraard.
Breng de puree op smaak met 2 theelepels suiker, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout. Eventueel kun je nog een klein scheutje melk of room toevoegen indien nodig.
Voeg de spekjes weer toe aan het gehakt, bak even mee en verdeel dan het gehakt met de spekjes over de ovenschotel.
Hier overheen verdeel je de aardappelpuree en daarover strooi je de broodkruim. Verdeel naar smaak nog een paar klontjes roomboter over de ovenschotel.
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak hem in 30 minuten in de oven. Haal de laatste 15 minuten de aluminiumfolie van de ovenschaal. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.