Ga terug
+ servings
Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry

Kerst fudge

Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry (kerst fudge)
4 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 40 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 100 gram pistachenoten (ongezouten - ongebrand)
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 300 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Bekleed een (rechte) bakvorm van ongeveer 25 x 25 met bakpapier.
  • Hak de chocolade in stukjes en ook de pistachenoten even grof hakken.
  • Neem een steelpan en doe hierin de gecondenseerde melk, witte chocolade, roomboter en een snuf zout.
  • Op laag vuur laat je de chocolade smelten en roer af en toe goed door.
    Zorg ervoor dat het mengsel niet (!) gaat koken.
  • Zodra alle chocolade is gesmolten voeg je de pistachenoten, cranberry en sinaasappelrasp toe. Meng dit door elkaar.
  • Stort de fudge in de bakvorm en laat het geheel afkoelen.
  • Zodra het afgekoeld is zet je de fudge voor minimaal 4 uur in de koelast (of een nacht) om harder te worden.
  • Snijd daarna de fudge in vierkante blokjes en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 78kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 2g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.