Kerst fudge
Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry (kerst fudge)
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram) 100 gram pistachenoten (ongezouten - ongebrand) 100 gram gedroogde cranberries 300 gram witte chocolade 1 eetlepel roomboter (ongezouten) 1 theelepel sinaasappelrasp snuf zout
Bekleed een (rechte) bakvorm van ongeveer 25 x 25 met bakpapier.
Hak de chocolade in stukjes en ook de pistachenoten even grof hakken.
Neem een steelpan en doe hierin de gecondenseerde melk, witte chocolade, roomboter en een snuf zout.
Op laag vuur laat je de chocolade smelten en roer af en toe goed door. Zorg ervoor dat het mengsel niet (!) gaat koken.
Zodra alle chocolade is gesmolten voeg je de pistachenoten, cranberry en sinaasappelrasp toe. Meng dit door elkaar.
Stort de fudge in de bakvorm en laat het geheel afkoelen.
Zodra het afgekoeld is zet je de fudge voor minimaal 4 uur in de koelast (of een nacht) om harder te worden.
Snijd daarna de fudge in vierkante blokjes en eet smakelijk!
Calorieën: 78 kcal | Koolhydraten: 8 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 5 g | Verzadigd vet: 2 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.