Verwarm de oven voor op 125 graden boven- en onderwarmte.
Schraap het merg uit het vanillestokje met een mesje en doe dit in een steelpannetje met dikke bodem.
Doe hierbij de melk en de slagroom en breng dit aan de kook. Laat dit vervolgens ca. 5 minuten koken.
Laat daarna de (gekookte) room even iets afkoelen.
Klop de eidooiers met 100 gram kristalsuiker in ca. 5 minuten luchtig en bijna wit van kleur in een ruime kom.
Schenk beetje bij beetje de room bij de luchtig geklopte eidooiers en klop dit nog even goed door zodat het dikker wordt.
Neem nu 4 (hittebestendige) bakjes (ramekins) en verdeel het mengsel hierover.
Zet de crème brûlée in de oven voor ca. 45 min. tot het helemaal gaar en gestold is.
Haal de crème brûlée uit de oven en laat het op kamertemperatuur eerst volledig afkoelen en opstijven.
Daarna zet je het in de koelkast voor minimaal 2 uur of een nacht.
Vlak voor je het gaat serveren verdeel je 1 eetlepel kristalsuiker per bakje en brand je de suiker tot tot karamel met een crème brûlée/ gasbrander. Of gebruik de methode onder de grill zoals hierboven omschreven. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.