Ga terug
+ servings
Wentelteefjes recept

Wentelteefjes

Het recept voor heerlijke, ouderwetse wentelteefjes.
4.44 van 53 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 sneetjes brood (liefst oud brood)
  • 75 ml melk
  • 3 eieren (middel)
  • kaneel
  • boter om in te bakken
  • serveer met: suiker, kaneel, stroop of honing

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • In een ruime kom doe je de eieren, melk en kaneel naar smaak en dit mix je met een garde tot je een glad mengsel.
  • Verhit een beetje boter in een ruime koekenpan.
  • Haal een sneetje brood door het eimengsel zodat het aan beide kanten bedekt is met het eimengsel en bak het vervolgens in de pan aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal dit met de overige sneetjes brood tot je alles hebt gebakken.
  • Serveer naar wens met suiker, kaneel, stroop, honing en/of vers fruit. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 106kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 5g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.