Ga terug
+ servings
Pancakes met havermout en yoghurt

Pancakes met havermout en yoghurt

Lekkere, luchtige pancakes gemaakt met havermout en yoghurt.
4.56 van 25 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 pancakes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram yoghurt
  • 100 gram havermout
  • 1 ei (middel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • optioneel: 1 eetlepel honing

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de havermout in een keukenmachine of blender en maal het fijn tot je havermoutmeel hebt.
  • In een ruime kom doe je het eitje, de geitenyoghurt en de bakpoeder. Meng dit door elkaar en voeg dan het havermoutmeel toe en mix dit tot je een mooi lobbig beslag hebt.
    Meng er naar smaak eventueel een eetlepel honing door.
  • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de pancakes om en om goudbruin.
    Gebruik ongeveer 2 eetlepels beslag per pancake.
  • Serveer de pancakes met een beetje honing, vers fruit en/ of een paar lepels geitenyoghurt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 129kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 6g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.