Ga terug
+ servings
Zoete aardappel, kip en groente uit de oven

Zoete aardappel, kip en groente uit de oven

Het recept voor zoete aardappel, kip en groente uit de oven. Een makkelijk, kleurrijk en gezond recept welke je in een handomdraai uit de oven haalt.
4.35 van 76 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kip (kipkluifjes of kipdijfilet)
  • 250 gram broccoli
  • 175 gram cherrytomaten
  • 5 zoete aardappels (middelgroot)
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 4 takjes tijm
  • 1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepeltje sambal oelek
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak de marinade van de kip door 1 teentje knoflook fijn te snijden en deze in een kommetje te doen. Meng hierdoor 2 eetlepels honing,  1 eetlepel zoete ketjap, 1 theelepel sesamolie en 1 kleine theelepel sambal oelek. Verdeel dit over de kip. Laat dit vervolgens intrekken. Als het even kan de nacht van te voren.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Neem een ruime ovenschaal met een iets opstaande rand. Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze als frietjes. Je hoeft de aardappels niet perse te schillen maar dat kan natuurlijk wel mocht je dit willen. Snijd de rode ui in halve manen en 3 tenen knoflook in grove stukken. Verdeel dit over de ovenschaal. 
  • Snijd de citroen in partjes maar houd 1 kwart apart van de citroen voor de dressing.
  • Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie, sap van een kwart citroen, peper en zout naar smaak en de blaadjes van 4 of 5 takjes tijm. Giet het mengsel over de de zoete aardappel en ui en  schep dit even door zodat alles voorzien is van het oliemengsel. Schuif de ovenschaal nu in de oven voor 25 minuten.
  • Terwijl de ovenschaal in de oven staat breng je een pannetje met water en een snuf zout aan de kook. Snijd je de broccoli in roosjes en kook deze 5 minuten in het kokende water tot je er met een vork in kunt prikken maar de broccoli niet door en door gaar is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de gemarineerde kip, broccoli en de citroenpartjes toe en schep dit even om. Zet de schaal vervolgens weer voor 15 minuten in de oven.
  • Ondertussen was en snijd je de cherrytomaten in partjes en deze voeg je als laatste toe aan de ovenschaal waarna je 'm nog voor de laatste 10 minuten in de oven zet. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 565kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 28g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.