Kip pilav met perzik en rijst
Kip pilav met perzik en rijst. Zonder pakjes of zakjes. Helemaal zelfgemaakt en ontzettend lekker. Binnen 30 (!) minuten staat dit recept bij jou op tafel!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
300 gram rijst 300 gram kipfilet (in blokjes) 70 gram tomatenpuree 1 blik halve perziken op lichte siroop (uit blik) (420 gram) 2 teentjes knoflook 1 ui 2 eetlepels chilisaus 1 eetlepel ketjap (zoet) 1 theelepel paprikapoeder ½ theelepel kaneel olie, peper en zout
Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan.
Voeg dan de kruiden toe en bak even kort mee zodat de smaken vrij komen (1 tl paprikapoeder, ½ theelepel kaneel).
Daarna voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit ook even kort mee.
Tot slot voeg je de de blokjes kip erbij en bak dit tot de kip gaar is.
Snijd ondertussen de halve perziken in partjes en voeg eerst alleen het sap van de perziken toe aan de kip.
Daarbij doe je 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel zoete ketjap.
Voeg tot slot de perziken toe en breng de kip pilav eventueel nog een beetje op smaak met peper en zout.
Serveer de kip pilav met de gekookte rijst en eet smakelijk!
Calorieën: 284 kcal | Koolhydraten: 45 g | Eiwitten: 22 g | Vetten: 2 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.