Ga terug
+ servings
Kip tandoori zonder pakjes geserveerd met naan brood

Kip Tandoori (zonder pakje)

Het recept voor kip tandoori, uiteraard zonder pakje en met eigen kip tandoori kruiden. Een heerlijk recept welke je binnen 30 minuten op tafel zet.
4.31 van 172 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
+ marineren van de kip: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 theelepels gemalen koriander ((ketoembar))
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • snuf kaneel en een snuf kruidnagelpoeder
  • olie om in te bakken
Extra: verse koriander ter decoratie (optioneel)

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snijd de kipfilet in blokjes en de knoflook fijn.
    • Doe de kipfilet in een kom de volgende ingrediënten: citroensap, knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, gemalen koriander, komijn, chilivlokken, geraspte gember, snuf kaneel, snuf kruidnagelpoeder en schep dit om.
    • Voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe, de Griekse yoghurt en zout naar smaak.
    • Schep dit goed door elkaar en laat de kip marineren in de koelkast (minimaal 1 uur of langer).
    • Snipper het uitje en fruit deze in een ruime koekenpan met wat olijfolie.
    • Doe vervolgens de gemarineerde kip erbij en bak deze gaar.
    • Serveer de kip tandoori met een beetje Griekse yoghurt erover en eventueel wat fijngesneden verse koriander.
      Lekker met een frisse salade of wat groenten en rijst en/of naanbrood. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Extra tip voor meer saus:
    Regelmatig krijg ik de vraag hoe je meer saus bij dit gerecht kunt maken. Nu snap ik dat want de saus is simpelweg heerlijk ;-) .
    Wat je daarvoor doet is 300 gram Griekse yoghurt gebruiken (in plaats van 200 gram) en de kruiden verdubbel je. Als de kip gaar is voeg je nog 150 ml water of 150 ml melk toe aan de kip zodat je een lekkere smaakvolle saus hebt. Je kunt er ook voor kiezen om 100 ml water toe te voegen en 3 eetlepels crème fraîche (ook erg lekker, weet ik uit ervaring :-) ).

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 256kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 35g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 2g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.