Bloemkool ovenschotel met gehakt

Een lekker, makkelijk recept voor een heerlijke ovenschotel met bloemkool en gehakt.
4.25 van 4 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 500 gram gehakt
  • 500 ml melk
  • 400 gram bloemkool
  • 100 gram geraspte kaas ((+ eventueel extra voor over de ovenschotel))
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat en boter of olie om in te bakken

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes even kort tot ze gaar zijn en krokant zijn.
  • Breng de aardappelschijfjes op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  • Na het bakken verdeel je de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal.
  • Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook. 
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in ongeveer 10-12 minuten gaar. Giet af.
  • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit opnieuw een beetje boter of olie in de koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
    Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  • Verdeel het gehakt over de aardappelschijfjes en verdeel daarover de bloemkoolroosjes.
  • Tot slot gaan we de kaassaus maken. Hiervoor smelt je 50 gram boter in een steelpannetje.
  • Zodra de boter is gesmolten voeg je de bloem toe en je bakt dit even kort mee.
  • Voeg dan, beetje bij beetje, de melk toe terwijl je er met een garde een gladde saus van maakt.
  • Doe dan de geraspte kaas erbij samen met de bieslook en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Giet de saus over de ovenschotel, verdeel er eventueel nog wat extra geraspte kaas over en schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 778kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwitten: 38g | Vetten: 45g | Verzadigd vet: 22g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.