100gramgeraspte kaas((+ eventueel extra voor over de ovenschotel))
50gramroomboter
50grambloem
2eetlepelsbieslook
2tenenknoflook
1ui
peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat en boter of olie om in te bakken
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes even kort tot ze gaar zijn en krokant zijn.
Breng de aardappelschijfjes op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Na het bakken verdeel je de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal.
Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in ongeveer 10-12 minuten gaar. Giet af.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Verhit opnieuw een beetje boter of olie in de koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan.
Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Verdeel het gehakt over de aardappelschijfjes en verdeel daarover de bloemkoolroosjes.
Tot slot gaan we de kaassaus maken. Hiervoor smelt je 50 gram boter in een steelpannetje.
Zodra de boter is gesmolten voeg je de bloem toe en je bakt dit even kort mee.
Voeg dan, beetje bij beetje, de melk toe terwijl je er met een garde een gladde saus van maakt.
Doe dan de geraspte kaas erbij samen met de bieslook en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Giet de saus over de ovenschotel, verdeel er eventueel nog wat extra geraspte kaas over en schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.