Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Mini quiche met spinazie en geitenkaas. Een heerlijke 1-persoonsquiche die te lekker is om te delen! Met spinazie, geitenkaas, ei en cherrytomaat.
4.25 van 4 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling)
  • 150 gram spinazie (vers)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 12 cherrytomaten
  • 2 eieren (middel)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel uienpoeder
  • olijfolie, (witte) peper, zout, nootmuskaat

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de spinazie in een pan met een beetje olijfolie en witte peper naar smaak tot deze geslonken is.
  • Vet ondertussen de quiche/ ronde (bak)vormpjes in.
  • Snijd vier ronde vormen uit het bladerdeeg en vul hiermee de bakvormen.
  • Prik gaatjes in de bodem en bak de vormen in een minuut of 5 even voor
    Druk na het bakken eventueel opgebold bladerdeeg weer voorzichtig op zijn plaats.
  • Klop de eieren los in een kom met de crème fraîche, peper, zout, (een snuf) nootmuskaat en uienpoeder.
  • Verdeel de (gebakken) spinazie en de geitenkaas over de vormpjes.
  • Giet hierover het eimengsel en steek de per vormpje 3 cherrytomaten in het eimengsel. 
  • Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de quiche gaar is en goudbruin. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 423kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 13g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 12g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.