Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Klop de eieren samen met het suiker met een handmixer of staande mixer in ca. 5 tot 10 minuten tot een luchtige wittige massa.
Smelt je de boter, chocolade en een paar druppels vanille extract au-bain-marie of in de magnetron.
Laat de gesmolten boter en chocolade iets afkoelen en spatel het vervolgens beetje bij beetje voorzichtig door de opgeklopte eieren.
Spatel er tot slot voorzichtig het bloem door zodat je een mooi, luchtig beslag hebt.
De ramekins vet je in met een beetje boter en cacaopoeder. Gebruik geen bloem, dit laat namelijk een witte waas achter op het cakeje.
Vul ongeveer de helft van de ingevette ramekins met het beslag, doe daar een eetlepeltje Dulche de Leche op en dek af met een beetje beslag zodat de ramekins ongeveer ¾ vol zitten.
Zet de ramekins in de voorverwarmde oven voor ongeveer 13 minuten*.
Haal ze uit de oven, leg een schaaltje op de ramekin, draai om en het cakeje stort je op deze manier op het schaaltje.
Strooi er wat Fleur de Sel over en serveer naar smaak met een bolletje ijs erbij, een toefje slagroom of wat rood fruit. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* De bereidingstijd van 13 minuten met mijn oven geeft het perfecte resultaat. Het cakeje is aan de buitenkant gaar, aan de binnenkant nog iets zacht en de caramel vloeibaar. Elke oven is anders dus het kan handig zijn van te voren jouw oven even te testen of je deze tijd kunt aanhouden of ze wellicht 1 tot 2 minuutjes langer of korter moet bakken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.