Doe alle ingrediënten behalve het water in de keukenmachine.
Zet de keukenmachine op hoog vermogen kort aan zodat je een soort kruimels krijgt.
Voeg een eetlepel koud water toe, zet de keukenmachine weer aan tot het deeg 'pakt' en een bol vormt in je keukenmachine.
Haal de bol uit de keukenmachine en dek het af met plasticfolie. Leg in de koelkast voor 30 minuten om op de stijven.
Bestuif daarna het aanrecht met een beetje bloem en rol de bol deeg uit tot een lap welke groter is dan je quichevorm zodat je straks voldoende ruimte hebt om de opstaande randjes te maken van de quiche.
Leg de lap deeg over de quichevorm en zorg dat het deeg goed verdeeld is over de vorm. Druk de zijkanten in de vorm aan.
Snij met een scherp mes de opstaande randjes weg en met een vork prik je gaatjes in de bodem. Nu is je quichevorm klaar om te gebruiken.
handig om te weten:
Let op: voedingswaarden zijn berekend op basis van 1 volledige bodem voor een quichevorm van ca. 24 centimeter.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.