Doe de aardappels in een ruime pan samen met de boerenkool en een snuf zout. Giet water erbij tot de boerenkool net aan niet onder water staat. Breng aan de kook.
Laat dit nu ongeveer 5 minuten koken en leg dan de rookworst erop. Zet het vuur iets lager en laat het geheel nu nog 20 minuten koken.
Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken (als ze gaar zijn kun je er makkelijk in prikken met een vork). Giet vervolgens het vocht af.
Haal de worst van uit de pan en stamp de aardappels en boerenkool fijn.
Breng ondertussen op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een scheutje melk en een klontje roomboter.
Bak de spekjes uit in een koekenpan zonder extra olie of boter.
Schep de spekjes met het bakvet bij de boerenkool en schep ze erdoor.
Serveer de worst bij de boerenkool en naar smaak met een beetje mosterd, azijn of Amsterdamse uitjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.