Optioneel: 100 ml stijfgeklopte slagroom - hiermee kun je de toefjes maken op de tiramisu
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Meng de espresso met de Amaretto in een diep bord.
Klop de slagroom in een schone kom stijf en hou deze apart.
Klop de eidooiers samen met de suiker ca. 5 minuten tot een bijna wit, luchtig mengsel.
Schep de mascarpone los en meng daar vervolgens losjes het eidooier mengsel door. Doe dit voorzichtig zodat het lekker luchtig blijft.
Spatel er daarna voorzichtig de slagroom door.
Neem nu een ruime (oven)schaal.
Doop de lange vingers, één voor één in het mengsel van de koffie en likeur en bedek de bodem van de (oven)schaal met een laag lange vingers.
Verdeel daarover een laag van het luchtige slagroom/ mascarpone mengsel.
Daarover weer een laag lange vingers en sluit af met een laag van het slagroom/ mascarpone mengsel.
Zet het geheel minimaal 2 uur, liefst een nacht in de koelkast om op te stijven.
Vlak voor het serveren strooi je er een beetje cacaopoeder over. Of spuit eerst met een spuitzak (mag zonder mondje) kleine toefjes van de slagroom (zie hoeveelheid bij optioneel) en strooi daarover een beetje cacaopoeder. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.