Haricots verts in spek gerold

Haricots Verts in spek gerold: ✓ MAKKELIJK RECEPT ✓ slechts 3 (!) ingrediënten ✓ bijgerecht ✓ kerst ✓ met spek, pancetta of ontbijtspek
4.41 van 5 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 8 rolletjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram haricots verts
  • 100 gram pancetta ((Italiaans) spek in plakjes)
  • 2 takjes tijm (vers)
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng een pannetje water met een snuf zout aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was ondertussen de haricots verts en snijd de kontjes eraf.
  • Als het water kookt doe je de haricots verts erin en kook je ze in ongeveer 5 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze kort om met koud water. Je kunt testen of de haricots verts gaar zijn door er even met een vorkje in te prikken. Gaat de vork er makkelijk doorheen? Dan zijn de boontjes gaar.
  • Leg één of twee plakjes Pancetta op een snijplank en leg hier een stuk of 7 haricots verts op en maak er een rolletje van. Herhaal dit tot je alle haricots verts van een jasje hebt voorzien.
  • Leg ze in een ovenschaal. Ris de blaadjes tijm erover. Zet het geheel voor 5 minuten in de oven. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 58kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 2g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.