Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, suiker, ½ theelepel oregano, ½ theelepel tijm en naar smaak wat zout en peper in een ruime ovenschaal en meng dit door elkaar.
Snipper vervolgens 1 ui en snijd 2 teentjes knoflook fijn.
Verhit een beetje boter of olie in een klein steelpannetje en fruit het uitje aan. Als het uitje glazig is geworden voeg je de knoflook toe.
Terwijl je het uitje aan het fruiten bent doe je de volgende ingrediënten in een ruime kom: het gehakt, mosterd, het eitje, Parmezaanse kaas, de koriander, komijn, kaneel, kruidnagel en peper & zout naar smaak.
Voeg het ui en de knoflook toe aan het gehakt en meng je dit goed door elkaar. Draai vervolgens kleine gehaktballetjes van het gehakt en verdeel deze over de tomatensaus in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal nu 30 tot 35 minuten in de oven.
De laatste 10 minuten van de bereidingstijd ga je de pasta koken en de laatste 5 minuten de kaas toe over de gehaktballetjes zodat dit lekker smelt in de oven.
Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de pasta over de borden en hierover de gehaktballetjes met de tomatensaus. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.