Gehaktballetjes met Parmezaanse Kaas in tomatensaus uit de oven

Gehaktballetjes met Parmezaanse kaas in tomatensaus uit de oven geserveerd met pasta. Een hele mond vol maar een wáánzinnig lekker gerecht.
4.45 van 9 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram gehakt
  • 300 gram pasta ((bijvoorbeeld spaghetti))
  • 150 gram geraspte kaas
  • 100 ml water
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (van 400 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels mosterd (dijon/ fijne mosterd)
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel tijm
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • olie, zout en peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, suiker, ½ theelepel oregano, ½ theelepel tijm en naar smaak wat zout en peper in een ruime ovenschaal en meng dit door elkaar.
  • Snipper vervolgens 1 ui en snijd 2 teentjes knoflook fijn.
  • Verhit een beetje boter of olie in een klein steelpannetje en fruit het uitje aan. Als het uitje glazig is geworden voeg je de knoflook toe.
  • Terwijl je het uitje aan het fruiten bent doe je de volgende ingrediënten in een ruime kom: het gehakt, mosterd, het eitje, Parmezaanse kaas, de koriander, komijn, kaneel, kruidnagel en peper & zout naar smaak.
  • Voeg het ui en de knoflook toe aan het gehakt en meng je dit goed door elkaar. Draai vervolgens kleine gehaktballetjes van het gehakt en verdeel deze over de tomatensaus in de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal nu 30 tot 35 minuten in de oven.
  • De laatste 10 minuten van de bereidingstijd ga je de pasta koken en de laatste 5 minuten de kaas toe over de gehaktballetjes zodat dit lekker smelt in de oven.
  • Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de pasta over de borden en hierover de gehaktballetjes met de tomatensaus. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 669kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwitten: 37g | Vetten: 28g | Verzadigd vet: 11g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.