Kneed de bloem, roomboter, basterdsuiker, 1 ei en een snuf zout tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Rol het deeg daarna uit en steek er vormpjes van*, herhaal dit tot het deeg op is.
Leg de uitgestoken koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Kluts het andere eitje met een scheutje melk en bestrijk de koekjes hiermee.
Decoreer de koekjes met parelsuiker en amandelschaafsel naar smaak.
Bak de koekjes in ca. 15-20 minuten goudbruin. Eet smakelijk en fijne dagen!
handig om te weten:
* Voor het uitsteken van de vormpjes heb ik een tartelettevorm gebruikt en een (kleine) ronde uitsteek vorm zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Je kunt dit ook gebruiken mocht je dit in huis hebben, maar ook uitsteekvormpjes in de vorm van bloemen en/ of kerststerren zijn natuurlijk prima. Afhankelijk van de grote van je vorm varieert het aantal koekjes wat je uit het deeg kunt halen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.