Roomboter kerstkransjes

Het recept voor om zelf roomboter kerstkransjes te maken. Een leuk en heel erg lekker klusje om te doen tijdens de kerstvakantie.
5 van 1 stem
Printen Pinterest
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 25 koekjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram bloem
  • 150 gram roomboter (ongezouten)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren (middel)
  • scheutje melk
  • zout
  • parelsuiker en amandelschaafsel ter decoratie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kneed de bloem, roomboter, basterdsuiker, 1 ei en een snuf zout tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  • Rol het deeg daarna uit en steek er vormpjes van*, herhaal dit tot het deeg op is.
  • Leg de uitgestoken koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kluts het andere eitje met een scheutje melk en bestrijk de koekjes hiermee.
  • Decoreer de koekjes met parelsuiker en amandelschaafsel naar smaak.
  • Bak de koekjes in ca. 15-20 minuten goudbruin. Eet smakelijk en fijne dagen!

handig om te weten:

* Voor het uitsteken van de vormpjes heb ik een tartelettevorm gebruikt en een (kleine) ronde uitsteek vorm zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Je kunt dit ook gebruiken mocht je dit in huis hebben, maar ook uitsteekvormpjes in de vorm van bloemen en/ of kerststerren zijn natuurlijk prima. Afhankelijk van de grote van je vorm varieert het aantal koekjes wat je uit het deeg kunt halen.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 93kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 1g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.